VANLIGA FRÅGOR

I det här avsnittet svarar vi på vanliga frågor om vår webbshop, leverans- och betalningsvillkor och de produkter som presenteras på webbplatsen.

Om du inte har hittat de svar du behöver eller om du vill ha mer information om produkterna i butiken, vänligen kontakta oss via e-post.

Är det lagligt att sälja receptfria läkemedel på nätet?

Vår webbshop har officiellt tillstånd att sälja och skicka produkterna i vårt utbud. Det är helt lagligt att skicka produkter var som helst i världen, och vi samverkar med apotekare som ger kvalificerad och professionell hjälp vid behov.

Vi köper alla produkter lagligt från godkända läkemedelsföretag. Därför kan du vara säker på att de läkemedel som du beställer från oss är säkra och av god kvalitet.

Vad är skillnaden mellan original- och generiska produkter?

De företagen som tillverkar originalprodukter måste stå för kostnaderna för att utveckla, testa, undersöka och marknadsföra produkten. När läkemedlet väl har klarat alla tester och är ute för försäljning kan andra företag ta en enklare väg och minska sina kostnader genom att erbjuda en generisk variant. De behöver bara vänta tills patentet på den ursprungliga produkten löper ut och då endast köpa den kemiska formulan.

Det betyder att ett generiskt läkemedel är samma som originalläkemedel men till ett billigare pris.

Varför är generiska läkemedel billigare än originalprodukten?

Som nämnts ovan består kostnaden för ett läkemedel av många komponenter. Allt handlar om patentsystemet.

När en produkt har beviljats ett patent är den skyddad av staten i upp till 17 år. Under denna period är det förbjudet att distribuera läkemedlet till någon annan än den som släppt det och fått patentet.

När patentet löper ut har läkemedelsföretaget, vid säter i USA, rätt att ansöka hos Food and Drug Administration om att få marknadsföra en icke patenterad version av läkemedlet eller kosttillskottet.

Eftersom det inte finns något behov av reklam, testning och andra kostnader för att återinföra läkemedlet kan priset bli 50-80 procent lägre.

Hur är kvaliteten på generiska läkemedel?

Generiska läkemedel är terapeutiskt likvärdiga med originalläkemedlen. De innehåller en liknande mängd av den aktiva ingrediensen och andra komponenter och absorberas på samma sätt i blodet.

I vissa fall kan den generiska versionen av läkemedlet skilja sig från originalet i form eller färg. Dessa egenskaper har dock ingen effekt på läkemedlets effekt och är endast av kommersiella eller patentmässiga skäl.

Varför behöver jag en onlinekonsultation?

Våra specialister kan svara på alla dina frågor om sortimentet, leverans- och beställningsvillkoren eller om öppettiderna för vår webbutik. Det är värt att notera att konsulterna inte ersätter ett besök hos en läkare, men de kan berätta i detalj om de terapeutiska och profylaktiska egenskaperna för alla produkter i butiken.

Hur gör man en beställning?

När du har lagt alla produkter du vill ha i varukorgen kan du gå till den och se knappen som tar dig vidare till betalningen. Då klickar du på knappen, och sedan kommer du att se det SSL-skyddade beställningsformuläret. Du ska där fylla i alla tomma fält, och vara särskilt uppmärksam på att fylla i leveransadressen rätt.

I det sista steget väljer du en lämplig frakt- och betalningsmetod och klickar på "Slutför beställningen". Därefter hanterar vårt supportteam verifiering av data, och leverans av din beställning.

Vad händer efter att jag har gjort min beställning?

När du har lagt din beställning får du ett e-postmeddelande och då kommer vi att behandla din beställning. När betalningen har kommit in på kontot sätter vi direkt ihop beställningen och skickar den inom 24 timmar.

Du kommer att få tre e-postmeddelanden till den e-postadress som du angav när du gjorde din beställning:

  • Beställningsbekräftelse;
  • Bekräftelse på att betalningen har mottagits;
  • Bekräftelse av försändelsen.

Hur kan jag betala min beställning?

Vi accepterar Mastercard, Visa, Carte Bleue, American Express och banköverföringar. När betalningen har mottagits skickas din beställning inom 24 timmar. Observera att överföringen av pengar tar cirka 3 dagar. Om du betalar med kreditkort skickas din beställning samma dag.

Hur lång tid tar det att beställa och hur mycket kostar det att leverera?

Kostnaden för receptet på nätet ingår i priset.

Inom 24 timmar efter mottagandet av betalningen hämtar vi beställningen och skickar den till den angivna adressen. Leveranstiden beror på var du befinner dig, när du har mottagit betalningen och vilken leveransmetod du väljer.

Expressleverans tar vanligtvis 4-7 dagar. Gratis frakt tar 4-12 arbetsdagar, i vissa fall lite längre.

Observera att vi inte behandlar beställningar på helger. Om du gör din beställning på en fredag efter kl. 15.00 kommer den att behandlas först på efterföljande måndag.

Kan jag avbryta min beställning?

Du kan avbryta din beställning före leverans. Skriv ett e-postmeddelande till oss och ange "Vänligen avbryt min beställning" och ditt ordernummer i ämnesraden.

Det är inte möjligt att avbryta din beställning efter leverans.

Kan jag returnera min beställning?

Nej, enligt tillämplig lag kan receptbelagda läkemedel inte bytas eller returneras.

Om paketet är skadat eller inte levereras alls skickar vi om beställningen på vår bekostnad eller betalar för förlusten.

Hur kan jag få en gratis bonus för upprepade beställningar?

I nyhetsavdelningen på vår webbplats uppdaterar vi ständigt kunderna om kommande och aktuella kampanjer. Du kan besöka vårt onlineapotek oftare för att hålla dig uppdaterad om specialerbjudanden.

Vad är er säkerhets- och sekretesspolicy?

Att skydda din personliga information är vår högsta prioritet. Vårt beställningsformulär online stöder det senaste och säkraste 256-bitars SSL-krypteringssystemet (Secure Sockets Layer). All personlig information och betalningsinformation är mycket säker.

Vårt system använder också ett skydd mot kreditkortsbedrägerier. Personer som använder falska kreditkort kommer omedelbart att rapporteras till berörda myndigheter.

Vilka regler gäller för att skicka e-post?

Det händer att kunder inte får orderbekräftelser eller nyheter via e-post. Det beror oftast på att din e-post blockerar dem.

Vi föreslår två alternativa lösningar för att hantera detta problem. Om du behöver hjälp kan du kontakta vårt supportteam.

  1. Kontrollera din skräppostmapp. Om du hittar våra e-postmeddelanden där, flytta/överför dem till din inkorg.
  2. Om du har en annan e-postadress kan du kontakta vårt supportteam på order@andreasapotek . Du kan också kontakta vårt supportteam per telefon